febr 23, 2022

Street workout park edzésterv

Egy street workout parkban megvalósítható szabadtéri fitnesz gépekkel történő és saját testsúlyos edzések jelentősen személyre szabhatók. Ha kedvet kap hozzá, mindegyiket akár szuperszettekben is lehet végezni anélkül, hogy az egyes gyakorlatsorok között pihenne. De próbáljon meg minden edzésből legalább 3 kört megtenni, és közben legfeljebb 5 percet pihenni, hogy igazán hatékony legyen a street workout park edzés.

Ezenkívül nyugodtan módosíthatja az ismétlések számát. Attól függően, hogy csak a testedzéssel foglalkozik, vagy csak a fitnesz eszközökkel történő gyakorlatokkal, sokszor az ismétlésszámok túl magasak vagy túl kicsik az Ön számára. A megfelelő sorozatszám és ezen belül gyakorlatszám kialakítása nagyon fontos a street workout park edzések során.

Érdemes arra is figyelni, hogy nyilvántartást vezessen arról, hogyan fejlődik. Nemcsak motivációs tényezőként fog ez hatni, hanem azt is jobban megtudhatja, hogyan lehet a kezdő edzést nehezebbé tenni. Ha a mozdulatok nehézségét szeretné növelni, nem pedig magát a mennyiséget, akkor vannak olyan gyakorlatok a street workout parkban, amelyek nem tűnnek elsőre nehezeknek, de variálva a megfelelő eszközökkel nagyon eredményesen lehet a hatására fejlődni.

Ami a street workout park felszerelését illeti, akár ha csupán egy rúdra, vagy egy párhuzamos rúdra, esetleg egy megemelt felületre, egy ugrókötélre gondolunk, már kiválóan előnyös gyakorlatokat lehet végezni. Arról nem is beszélve, hogy mennyire egészséges a szabad levegőn végezni ezeket.

Míg az edzésterv kialakítása teljes mértékben Önön múlik, próbáljon meg minden kört 4-szer befejezni, miközben minimális szünetet tart a sorozatok és ciklusok között. És ne felejtsen el előtte bemelegíteni!

More Details