márc 5, 2022

Műfű és modern megoldások a kertépítészetben

Az archetipikus kert, amely sokunk szeme előtt megjelenik lehet, hogy egy használatlan tér sík talajon, amelyen belül viszonylag egyszerű a kert stílusának a kialakítása. Némely ember elképzelésében a műfű is megjelenik.

Viszont azt kell mondani, hogy nem minden esetben igaz ez egy kertre. Néha szükségesek kemény megoldások, hiszen nehéz szögek, földrajzi lehetőségek egy kicsit módosítják kertünk rendezettségét. Ilyen az az eset, amikor a kert nem egyenes felületen van, hiszen ilyenkor célszerű a kertünkben sík felületek kialakítása. Így tudunk örömet szerezni magunknak saját udvarunk nyújtotta számos lehetőségében. Például a kerti berendezést nem lehet meredek felületre kitenni, ezért a kerten belüli vízszintes szint fontos.

A divatos gazdálkodási megoldások között ennek már változatos izgalmas alternatíváit is észrevehetjük, hiszen ezeknek az elemeknek a dinamikus burkolatokkal való bevonásával trendi udvart készíthetünk. A műfű az egyik alapvető kertészeti gyártmány, ami keverhető a ma oly divatos beton és kő változatokkal. A műfüvek változatossága között ezenkívül különféle fajtákat is kombinálhatunk. A piacon találhatók rövid és hosszú szálú termékek, emellett sűrűbb és ritkább darabok.

A szintkülönbségeket lépcsőkkel, de lejtős sétányokkal is megoldhatjuk. Borzasztóan trendi lehet a kert alsó részeit kibélelni mondjuk egy magas ággyal, ahol a felső szint kezdődik. Ez által pedig kombinálható a kényelem a praktikummal. A műfű és az említett lehetőségek mellett nagyszerű megoldás lehet egy olyan belső medence, amelyben bizonyos szakaszokat összekeverhetjük a kert természetes lejtésével és akár műfüvel is.

More Details