dec 16, 2022

Mennyi az annyi? Műfű árak 2023-ban

Ha hosszú távra tervezzük kertünket, nem akarunk feleslegesen aggódni, hogy mikor lesz eső, majd bosszankodni, hogy megint füvet kellene vágni, akkor a műfű pont nekünk való megoldás! Igen ám, de hamar visszahőkölünk, amikor meglátjuk a műfű árakat. Miért kerül ez ennyibe? Elmondjuk.

A műfű árak jelentősen változnak aszerint, hogy milyen anyagból készülnek. Az alacsony árú termékek nem olyan jó minőségűek, hosszú távon nem olyan tartósak. Általában, a középkategóriás műgyepet szokták javasolni családi házakba és irodákba, mert a műfű árak közül ez a legmegfizethetőbb ár-érték arányban.

A minősége jelentősen jobb, mint az előző kategóriáé, az alapanyag ára pedig kb. 3-6000 ft/m2 között van. Azonban, ha valóban olyan műfüvet szeretnénk, ami akár évtizedekig is úgy fog kinézni, mint ha organikus fű lenne, akkor elkezdhetünk válogatni a felső kategóriából, ahol a négyzetméter ár 5-12000 ft között van. Ez már tényleg olyan, mintha igazi fű lenne, kivéve a sok macera és extra kiadás.

A műfű árakon kívül számolni kell még a kivitelezési költségekkel is. Ezalatt számos dolgot értünk: további alapanyagok (geotextília, murva, stb.), tervezés, talaj előkészítése, munkaerő bére és a takarítás. Ez a költség általában 5-10000 ft/m2 között mozog, függ a munka nagyságától, a terep előkészítésétől és az általunk választott műfűtől is. Tehát, a műgyepet szeretnénk telepíteni vagy telepíttetni, ezek a műfű árak várnak bennünket, és ezért annyi, amennyi.

More Details