szept 23, 2021

Luxemburg látnivalók

A mintegy 600 000 lakosú Luxemburgi Nagyhercegség Európa egyik legkisebb országa. Ez egy bájos hely, tele gyönyörű kastélyokkal, festői falvakkal és izgalmas történelemmel. Belgium, Németország és Franciaország között helyezkedik el, minden szomszédja befolyásolja. Bár ez egy kicsi ország, sok érdekes látnivaló van.

Luxemburgban a gyönyörű természet, a bájos óvárosok, a középkori várak, a gazdag kultúra és a fantasztikus konyha szép kombinációja található. A látogatásom során olyan benyomást keltett bennem, mintha Európa régi részén lennék. Az ország tele van érdekes történelemmel és izgalmas történetekkel.

A Luxemburgi Nagyhercegség mindenki számára tartogat valamit. Mindazonáltal a jó tervezés elengedhetetlen, amikor meglátogatja ezt a gyönyörű országot, mert tele van lenyűgöző látnivalókkal és sok különböző tennivalóval Luxemburgban.

Luxemburg Nyugat-Európa központjában található, és könnyen megközelíthető autóval. Repülhet a luxemburgi repülőtérre is, és így érheti el az országot. Ha azonban kisebb városokat és kastélyokat szeretne meglátogatni, akkor nagyszerű ötlet autót bérelni egyszer. Az utak nagyon jók, és könnyű körüljárni. De a fantasztikus tájaival együtt Luxemburg körüli kirándulás önmagában is óriási élmény.

Három hivatalos nyelve van: luxemburgi, német és francia. A luxemburgi nyelvt az emberek többnyire egymással beszélik (nagyjából hasonló a némethez). A francia az üzleti nyelv, míg a német a médiában használatos. Sokan beszéltek velem hollandul, de meglepő módon nehezen találtam angolul beszélő embereket a kisebb városokban.

Az ott élő emberek körülbelül ötven százaléka nem luxemburgi. Mivel a világ egyik legjobb gazdasága van, és az egyik banki központja, minden bizonnyal nagyon vonzó üzleti központként sok ember számára.

More Details