ápr 14, 2022

Diszkrét megoldás, vagy bonyolítás a mennyezeti karnis?

A lakberendezés során számos dolog befolyásolhatja azt, hogy végül milyen lakberendezési tárgyak mellett döntünk. Nagy dilemma mondjuk sokak számára, hogy min spóroljanak és a többség véleménye az, hogy érdemes a nehezen cserélhető elemeken nem zsugoriskodni, hanem inkább azon dolgok esetében húzzuk meg a nadrágszíjat, amik kevésbé fontosak.

Az, hogy sima karnis vagy mennyezeti karnis mellett döntünk-e nem egy életfontosságú kérdés, de végeredmény szempontjából nagy különbség lehet.

mennyezeti karnis révén egy sokkal modernebb és minimalistább megoldást lehet megvalósítani, a teljes ablak felőli fal függönnyel borítható általa, mellesleg pedig jobban eltávolítható rajta keresztül a függöny az ablaktól, mely különösen akkor bizonyul ideális választásnak, ha az ablak mellett vaskosabb, régi típusú radiátor van. Annyi lehet a nehézsége annak, ha a mennyezeti karnis mellett döntünk, hogy ezt több ponton kell rögzíteni a plafonhoz, majd a sín részébe kell bedugni kis akasztókat, csipeszeket, amikre jöhet a textil függöny, vagy pedig a szalagfüggöny.

A mennyezeti karnisnál jóval népszerűbb a sima karnis, melyet többféle módon is használhatunk. A mennyezeti karnissal ellentétben ezt jóval könnyebb felszerelni, csak a két, vagy három tartópanelt kell felfúrni a falba, majd erre kell ráhelyezni a karnist magát. A karnison már többféle módon is rögzíthető a textil függöny, amelyiknek tetején fémkarikás megoldás van csak fel kell húzni a rúdra, azt, ami pedig nem rendelkezik ilyennel, fel kell akasztani a csipeszekre.

More Details