ápr 27, 2021

A táblás kerítés előnyei és típusai

Sokfajta megoldásunk lehet arra, hogy körbekerítsük az udvarunkat, ilyen mondjuk a táblás kerítés is. Ezeknek a kerítéseknek jelenleg kétféle verziója van, melyeknek egyenként négyféle variánsát találhatjuk meg a piacon. A termékek fémből készültek, vasalatokkal megerősítettek, ezen túl pedig porfestett, desing-os megjelenést biztosítanak mind a közterületeken, mind pedig az otthonokban.

A táblás kerítés két fő fajtája a 2D-s és a 3D-s. A kettő között az a különbség, hogy a 2D-s variáns esetében az egylapos, egymásra merőlegesen hegesztett huzalok merev végeredményt szülnek. Ezek a táblás kerítések dupla 8 mm-es huzalokból állnak, melyek személyre szabhatóak a huzalok távolságát illetően: 25, 30, 35 és 100 mm-es távolsággal is rendelhetők a kerítések. A horganyzott kivitelben kapható táblás kerítés ideális ipari területek, közterületek, udvarok elkerítésére.

A 3D kerítések huzalai a 2D-vel szemben görbületekkel tarkítottak, ezek a háromszög alakú hajlítások biztosítják a táblák extra merevségét. Ezeken a darabokon 2-3, illetve 4 hajlítás található az adott elem méretétől függően. A 3D táblás kerítések lehetnek porfestéssel színezettek és többrétegűek is, utóbbi arról szól, hogy összehegesztenek több elemet, ezáltal még stabilabbá téve a kerítést.

Bár a legtöbbször kutyafuttatók és ipari területek körül láthatjuk az ilyen típusú kerítéseket, de jól megállják a helyüket a kertészetek szerelmeseinek udvaraiban is, hiszen jól futtathatók rájuk növények és virágok is.

More Details