szept 22, 2019

A nappali nélkülözhetetlen kelléke

Ez pedig nem más, mint a szekrénysor. Mennyi mindenre jó egy elegáns szekrénysor! Persze ma már ne olyanokra gondoljunk, amelyeknek minden eleme ugyanolyan magas, maximum mélységében tér el. Ma már sokkal inkább figyelnek a bútortervezők a dizájnra, így nagyon különböző méretű és formájú elemekből áll össze egy mai, igazán modern szekrénysor.

Természetesen elengedhetetlen egy üvegajtós elem, amiben nagyon jól mutatnak a borospoharak, vagy akár a kávéscsészék. Persze nem árt, ha van egy olyan szekrényelem is, amelyik teli ajtós, azaz nem lehet belátni, ide nyugodtan tehetünk mindenféle papírokat, esetleg ruhaneműt, könyveket, bármit, ami azért nem feltétlenül mutat jól.

Sok esetben a szekrénysor tartozéka egy alacsony elem, ami TV-állványként funkcionál. Ennek aljába kerülhetnek a DVD-k, vagy a TV-hez csatlakoztatott különböző lejátszók. És persze a tetején egy elforgatható lap, amin a TV tetszőleges irányba elfordítható.

Sok esetben az elemeket egy polc köti össze, de találkozhatunk falra szerelt változattal is. Ez aztán igazán szem előtt van, így ide tesznek ki sokan fotókat a családról vagy egy-egy díjat, oklevelet, amit joggal helyeznek szívesen a középpontba.

Ma már a szekrénysorokat LED-világítással is fel szokták dobni a dizájnerek. Van, hogy az üveges ajtajú szekrényen belülre helyeznek el lámpákat, ami aztán elegánsan világítja meg a különböző poharakat, dísztárgyakat, de van, hogy a szekrénysor felső részén helyeznek el egy-egy LED-lámpát. Igen hangulatos tud lenni, ha csak ezek égnek egy sötét nappaliban.

More Details