okt 29, 2021

A műfű telepítése nedves területekre

Ha nedves területekre kell műfüvet telepítenie, nagyon fontos, hogy ügyeljen egy sor olyan részletre, amelyek segítségével nem csak a maximális kényelmet és biztonságot élvezheti, hanem a fű hosszabb élettartamát is. Ehhez készítettünk néhány nagyon egyszerű tippet, valamint azt az ajánlást, hogy használjon speciális műfüvet a nedves területekre.

A jó műfű élvezetéhez nem csak jó minőségű terméket kell választani, hanem a beépítés megfelelő elvégzése is elengedhetetlen. Általában nem lesz gondunk akkor, ha a műfüvet a különböző talajokhoz illesztjük, ahol el szeretnénk helyezni, de az igaz, hogy rendkívüli óvintézkedéseket kell tennünk a nedves területeken, mert a pára felhalmozódása miatt nem csak gyorsabban romolhat a pázsit, de komoly kényelmi, biztonsági és egészségi problémává is válhat.

Az elöntött terület a szúnyogok és egyéb bosszantó rovarok szaporodási helye lehet, valamint megnehezíti a felületek használatát és biztonságát, ezért a nedves területeken, a műfű telepítésénél fontos figyelembe venni néhány javaslatot.

Fontos észben tartani, hogy egy ilyen terméket úgy alakítottak ki, hogy alkalmazkodni tudjon a zord időjáráshoz, ami azt jelenti, hogy gond nélkül ázhat. A hátrányok azonban akkor jelentkeznek, ha a víz hosszú ideig rajta marad, ilyenkor előfordulhat, hogy még ha jó minőségű pázsitról is van szó, a megfelelőnél hamarabb elromolhat.

Ha a műfű már be telepítve van, és elkezdett felgyülemleni a víz, akkor komoly problémánk van, mivel a legtöbb esetben a vízelvezetés nehézkes. Ezekben az esetekben a legjobb, ha az érintett területet újból felújítjuk, lejtőket hozunk létre, vagy olyan vízelvezető rendszereket telepítünk, amelyek hatékonyak és megakadályozzák, hogy ez újra megismétlődjön.

More Details