szept 26, 2022

A műanyag ablak leggyakoribb gondjai

Ugyan a műanyag ablakok töretlen népszerűségnek örvendenek, mégsem árt tisztában lenni azokkal a gondokkal, melyekkel találkozhatunk, ha műanyag ablakot választunk. Az biztos, hogy a fa ablakokhoz képest még így is könnyebb és tartósabb választást fognak jelenteni, de ismerjük meg a velük kapcsolatos gondokat is.

A fa ablakról már tudjuk, hogy a mechanikus részei is elállítódhatnak, kikophatnak, és az anyagában is okozhat problémát, vetemedik, szárad, és akár penészedik is. Ezért ez nem zsákba macska. A műanyag ablak esetében ezeknek csak bizonyos részétől kell tartani, mivel a PVC alapvetően jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak és hosszabb élettartamnak örvend, mint a természetes anyagok. Ugyanakkor, a mechanikai részek működése hasonló, és ugyanazokkal a veszélyekkel kell megküzdeniük, ezért most ezeket nézzük meg.

A leggyakrabban felmerülő gondok a következők lehetnek: huzatos az ablak, vagy esetleg beszűrődik rajta keresztül a zaj, meghibásodik a bukó funkció, és vagy nem lehet bukó módra állítani, vagy éppenséggel magától kinyílik, emelni kell a műanyag ablakot a zárás során, lötyög, leesik, vagy elforog a kilincs, záráskor kattog, akadozik az ablak. A legtöbb esetben ilyenkor a műanyag ablak vasalatában kell a hibát keresni, mert valószínű, ott állítódott el valami, vagy nem lett megfelelően beállítva.

Tehát látható, hogy akármilyen népszerű is a műanyag ablak, attól még érdemes józanul mérlegelni és átlátni az előnyeit és hátrányait is, és aszerint dönteni. Ugyanis bármi, amit használunk, azzal bizony gondunk is lesz, nem a vitrinbe fogjuk kihelyezni, ezért tudni kell kezelni a gondokat is.

More Details