dec 27, 2021

A hibrid munkakörnyezetek megjelenése

Közel két év otthoni munka után a modern irodai és munkahelyi élet átalakult. A szervezetek mostanra kezdik visszahívni az alkalmazottakat az irodába, hibrid munkakörnyezeteket hoznak létre, vagy lehetővé teszik, hogy az alkalmazottak határozatlan ideig otthonról dolgozhassanak. 2022-ben minden arról szól, hogy a csapatok produktívak és kreatívak maradjanak, függetlenül az irodaterületüktől.

Mivel a gyorsan növekvő vállalatok 63%-a hibrid kultúrát alkalmaz, a megfelelő környezet elősegítése versenyelőnyt biztosít az új tehetségek toborzásakor. A hibrid munkamodellre való áttérés lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy átalakítsák a hagyományos irodai környezetet, és megnyíljanak a tehetségek csoportja egy befogadóbb környezet kialakítása érdekében.

A hibrid munka általában azt jelenti, hogy az alkalmazottak rugalmasan dolgozhatnak a helyszínen és a távoli munkavégzés során néhány alkalommal a héten. Valójában az alkalmazottak 74%-a úgy döntene, hogy legalább egy napot az irodában töltene, 30%-a pedig heti két-három napot szeretne távolról dolgozni.

A 18-34 éves munkavállalók körében népszerűbb hibrid modell lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy rugalmasan együttműködjenek a csapattagokkal, és olyan környezetben dolgozzanak, ahol a legproduktívabbnak érzik magukat. Mivel a munkavállalók 47%-a azt mondta, hogy nem szeretne olyan munkáltatónál dolgozni, amely nem kínál hibrid modellt, egyértelmű, hogy a munkavállalók olyan környezetre vágynak, amely megfelel az igényeiknek.

Ha azt fontolgatja, hogy munkatársait teljes munkaidőben visszaviszi az irodába, érdemes egy kis szünetet tartania, és átgondolni, hogyan dolgoznak alkalmazottai majdnem két éve. Sokan aggódhatnak amiatt, hogy biztonságban vannak, hogy visszatérjenek az irodai környezetbe, vagy éppen most találták ki, hogy távolról dolgoznak.

A hibrid munkaerő jelenti a jövőt azon szervezetek számára, amelyek optimalizálni kívánják az alkalmazottak termelékenységét, teljesítményét és kreativitását. Mivel ez egy viszonylag új terület a vállalkozások számára, elengedhetetlen, hogy továbbra is kérjen visszajelzést, hogy finomhangolhassa infrastruktúráját és irányelveit.

More Details