Miután folyton beázott a lepedő, amivel próbáltunk árnyékot csinálni a kerti játszóba, megnéztük, hol lehet tökéletes árnyékolót szerezni e célra. Sok weboldal után a Napvitorlaland kínálatából választottunk, egy háromszög alakú, bézs színű vízálló napvitorlát.

A vízálló napvitorla alapvetően ellenáll az enyhébb esőzésnek, hevesebb eső esetén viszont elvezeti a sarkai felé a nagy mennyiségű vizet. Külön tetszett nekünk, hogy a széllökések sem tudják kikezdeni, mert légáteresztésre lett kidolgozva kézzel a vízálló napvitorla anyaga, tehát a szélterhelés egy részét átereszti, ennek köszönhetően nem keletkezik fülledtség, és a szellőzése kiváló, kellemes időt okoz.

Előtte az is nagy gondot okozott, hogy a gyerekek játéka közben az erős napégést hogyan kezeljük, de szerencsére a vízálló napvitorla egyben UV-sugárzás ellen is hatékony anyagú, pláne, hogy sokáig megtartja az eredeti színét is emellett. Az áruházban 3 méretből is választhatunk, ami igen megkönnyítette a megfelelő választást, miután felmértük a játszórész területét.

Vízálló napvitorlát választani azért is jó megoldás, mert a technikai funkcióin túlmenően meglepően dekoratív elemnek minősül, mivel alkalmaztuk már kertipartin, más hasonló kerti rendezvényen a családdal, és mindegyikőnk dicsérte, mint dizájnelem. Itt jöttünk rá, mért impozáns megoldás közterületeken vagy éttermek kerthelységeiben, teraszain, fitneszparkokban való használathoz is. Egy valóban ízléses, egyszerű, megbízható árnyékolónak tekintjük, sokáig fogjuk igénybe venni.