Mit vegyek figyelembe, ha lakást akarok venni?

Egyre több újépítésű lakópark épül, nem csak a fővárosban, hanem a vidéken is. Ezek a lakóparkok meglehetősen impozánsak, de mégis milyen szempontokat kell figyelembe venni egy eladó ingatlan vásárlása esetén?
Az újépítésű lakóparkok nyilván egy teljesen más életminőséget tesznek lehetővé, teljesen más környezetet biztosítanak mint a családi házak. Embere válogatja, hogy kinek mi jön be… viszont lakópark és lakópark közt is számos különbség van, így nem mindegy, hogy melyiket válasszuk. A szomszédok megválogatására nyilván nincs túl sok lehetőségünk, viszont arra igen, hogy olyan eladó ingatlan mellett tesszük –e le a voksunkat, mely gazdaságilag költséghatékony lesz a számunkra.
Fontos figyelembe venni a lakópark elhelyezkedését, hogy jól megközelíthető lesz –e az otthonunktól a munkahelyünk, hogy ha esetleg tömegközlekedéssel járunk majd mennyibe fog kerülni a bérlet.
Hogy van –e a közelben bolt, hiszen ha gyalogosan akarjuk intézni a bevásárlást, nem mindegy, hogy a közért pár méterre van –e, vagy ne adj Isten pár kilométerre.
Szükségünk lesz –e autóra, hogy a hétköznapi tevékenységeinket gondtalanul lebonyolíthassuk? Vagy csak akkor tudjuk majd megoldani a bevásárlást, a gyerekek iskolába, óvodába szállítását, ha kocsival is rendelkezünk?
Milyen költségeink lesznek havonta? Fontos, hogy olyan újépítésű lakóparki lakásba invesztáljunk, melyben a várható rezsiköltségek kedvezőek. Manapság egyre nagyobb divatnak örvend a geotermikus energiafelhasználás, valamint a napkollektorok használata. Szerencsére egyre több lakóparkot ezen modern módszerek használatával alakítanak ki.