DIVE & The Juggernauts live & EBM afterparty!

DIVE (Belgium) & THE JUGGERNAUTS (Belgium) koncert Budapesten, az R33 Klubban, azaz a Vágóhíd báltermében.
A koncertek előtt/között/után EBM-Industrial-Wave party hajnalig az Ipari Szakadárokkal és vendégeikkel.

03.07. ipari szakadárok

DIVE:

Dirk Ivens szerte a világon az egyik legnagyobb legenda az EBM/Industrial rajongók körében, nem véletlenül: a ’80-as évek eleje óta aktív zenész zenekarai/projektjei, mint az Absolute Body Control, a Klinik, a Blok57, a Sonar, és természetesen az 1990-ben alakult Dive elképesztően nagy hatást gyakoroltak a sötét elektronikus zenék rajongóira éppúgy, mint a később jövő industrial együttesek hangzására. Tucatnyi lemeze mind más-más hangulatú utazás Dirk Ivens zenei világába, de jelszava mindig ugyanaz: PLAY AT MAXIMUM VOLUME!

Egy Dive koncert kihagyhatatlan élményt jelent a stílus kedvelőinek; a villogó stroboszkópok, az ütemes ipari zajok, torzított ütemek, hideg basszusok, és megafonon kiadott parancsok világa, mely a hallgatóságot könnyen hipnotikus transzba mozgatja. Egy Dive koncert végigélése fizikailag kimerít, lelkileg feltölt…

THE JUGGERNAUTS:

A 2010-ben alakult The Juggernauts remekül ötvözi a modern EBM hangzást a legklasszikusabb belga Industrial hagyományokkal. Hangzásuk, és meghökkentő színpadi megjelenésük egyszerre újszerű és felidézi bennünk a ’80as és ’90es évek legjobb Industrial/EBM bandáit.

Ez a kettősség nem véletlen, a duó egyik tagja, Borg már sok éve az egyik legaktívabb tagja a jelenlegi belga ebm színtérnek; régebben tagja volt a Vomito Negronak és a Pressure Controlnak, majd a legendás Klinik együttes teljes értékű tagja lett, de technikusként együttműködik a Dive, Absolute Body Control, és Sonar együttesekkel is, dolgozott együtt a No More-al, vezeti a Bodybeats nevű underground koncertszervező/promóter irodáját, emellett DJ és VJ is…

A Juggernauts zenekar egyik első nagykoncertje éppen Budapesten, a 2012-es Industrial Boom Reboot fesztiválon volt, mondhatni osztatlan sikert aratva. Az elmúlt években megjelent bemutatkozó EP-jük, a Phoenix, számos új szerzemény mellett készül az első nagylemez is, nem mellesleg pedig végigjárták Európa legnagyobb EBM/Industrial/Gót fesztiváljait.

***

A koncerteken hatalmas tombolás várható, hiszen a remek zene adott lesz, a magyar közönség pedig mindig hálás alanya a pusztító industrial támadásnak!

A koncert előtt és után az Ipari Szakadárok és vendégeik mutatják be, hogy miért lehetett az EBM / Industrial zenékbe beleszeretni a ’90-es években; a DJ szettekben a legnagyobb klasszikus EBM slágerekkel kényszerítenek mindenkit ritmikus ugrálásra!

Hozzájárulás: 3000 Ft (csak a helyszínen váltható!)

ENGLISH

The Ipari Szakadárok proudly presents:

DIVE (BE) & THE JUGGERNAUTS (BE) live in Budapest @ Klub R33!

Dive:
Dive is the solo project of Dirk Ivens, frontman of Belgian EBM prime-movers The Klinik and The Absolute Body Control. His music is an excellent mix of industrial, EBM, noise and experimental sounds. He has made more than a dozen albums under the name of Dive from 1990, and every records was successful in the industrial scene. His password is: PLAY AT MAXIMUM VOLUME!
A Dive concert is a huge challenge; it will be extremely loud, noisy and full of energy – we’re expecting it very much!

The Juggernauts:
This young band play classic sounding true Belgian EBM/Industral music.

The Juggernauts saw the light of day late 2010 when BORG (The Klinik, ex-…) and Glenn (Radical G) both met at a concert of The Neon Judgement. While BORG’s creative outlet was only recently chopped-off, after having to abandon his former project, he told Glenn how eager and inpatient he was to strike back. Minds and idea’s melted instantly!
A couple of days later the two teamed up at Glenn’s home studio and only a few hours later their first song ‘Phoenix’ was already blasting from the studio speakers. The track was picked up almost immediately by one of Germany’s leading labels Out Of Line, and was featured on their ‘Awake The Machines 7’ compilation album in July 2011.
Even before they released anything the band gained a loyal following during 2011-2012 and was invited to play some of Europe’s most renowned festivals like Easter Fest (Ghent,B), M’era Luna (Hildesheim, D), Industrial Booom (Budapest, HU), Nordstern (Hamburg, D), Familien Treffen, (Dessau, D). and the Wroclaw Industrial Festival (Wroclaw, PL), and on and on…
Their first EP Phoenix released on Out Of Line in 2013, and they are working on a full album …

After the show Ipari Szakadárok will make a classic EBM/Industrial dance party!

https://www.facebook.com/pages/DIRK-IVENS-Absolute-Body-Control-Klinik-Dive-Sonar-/12536779886
https://www.facebook.com/TheJuggernauts
https://www.facebook.com/borg.bodybeast?fref=ts
https://www.facebook.com/pages/IPARI-SZAKADÁROK/194448987157?fref=ts